Nu behövs serious awnsers(?)

Är det någon som vet hur länge det är brukligt att sörja ett 6 år långt förhållande?
10,12,30 år? Nu känns det som att hela livet skulle vara en kort tid för att sörja det man än en gång förlorat...

Detta är vad jag vill ha:

image293
Jag vill ha spontanitet!
Jag vill ha/träffa/återfå en kille, bli störtkär, bli på smällen sådär otippat, bli en ung mamma och känna att jag åstadkommit något medans jag fortfarande lever och är ung!
Jag vill inte vänta tills jag har fast jobb, villa och en byracka, jag vill pränta in i allas huvud att det som sker, det sker och det kan vara en possitiv sak!
Mer spontanitet åt folket!

Skåne, skåne, skåneland

Nu är vi snart på väg! Det ska bli så "kosligt" och komma hem ;)! Jobbat 13-17.30 idag, inte så farligt, men mina föttr gör ONT!
Märkt att alla norrmän först nästa alltid frågar vart ifrån Sverige jag kommer,
- skåne, säger jag och då säger de
- jaaa...det är den allra finaste svenska dialekten... ALLA säger det!
Ahhhh, man blir så stolt, patriotisk och nationalromantisk faktiskt! Skåne, skåne, skåneland!

Jag säger det en gång till...

FÖRMÅNER!
image292
Vem ska få den här lilla "hottien" i julklapp?
Budgivningen börjar på 500 spänn...!

Mmmmmmrrrrrrr.....

Snälla tomten!

Jobbat idag, dock enbart "jobbat" från 11.30-14.30 och efter det var det strömavbrott fram tills jag slutade! Gött! Vi åt choklad, beställde pizza och förbannade våra giriga chefer som inte ville stänga stället trots att vi inte kunde servera ngn mat...! Måste hitta ett nytt jobb, nu har jag skitdålig lön, inget OB, icke närvarande chefer och en way to long pendlingstid!
Snälla tomten, ge mig ett drömjobb med topplön, en mysig katt så jag slipper känna mig så ensam, pengar till 12-månaders hyra och en resa till NY över nyår! Är det för mkt begärt?

Denna lilla skönhet kanske...?

Avkryssat från önskelistan

Som ni kanske fattat av tidigare inlägg fyllde jag ju 22 år i lördags! FAB! Nu är jag VUXEN, 22 känns som en "vuxenålder"! Men det är ganska ok, har ju redan gjort den obligatoriska jorden- runt-resan och nu flyttat till annat land så jag e ok, jag kommer överleva detta också!
Alltså: lördagen firades med gullet som gjorde frukost till mig och sedan sa "jaha och nu vill du väl ha dina presenter"! Haha, han vet verkligen hur han ska lägga orden! Fick en huvudmassage-grej från coolstuff.se som är helt makalös! Man ryser på RIKTIGT av välbehag! Fick också Timbaland-skivan och Foo fighters nya! Alldeles perfekta presenter!
Därefter följde pepparkaksbak (de blev stenhårda) och pyntning av vår julbock (bilder kommer sen). Sen bjöd D på en gourmetmiddag från Burger King som vi åt vid en busshållsplats! Romantiskt...!
På kvällen såg vi "den gyllene kompassen" som enligt mig var SKITDÅLIG! Mer klichéfylld film med överspelande skådisar och asjobbiga ungar får man ju leta efter! Missförstå mig inte, jag älskar fantasy/äventyrsfilmer, men jag HATADE denna filmen! D tyckte dock att den var bra!?!
En mycket bra dag, men jag saknade mamma, hannes och kåt-annie!

Sten- pepparkakorna
 

Jag har bara en sak och säga...

Förmåner...
image288
Mmmmmm, benefits...
image289

Året i bilder ;)

Ojojoj vad detta året gått fort! Nu är det ju snart slut! Kan inte fatta att för typ 10 månader sen var vi, fyllda av spänning och förväntningar, på väg ner till Australien och nu sitter vi här i en lägenhet i Oslo!
Otroligt man kan förändra sitt liv om man bara vill!

Vi för ca 10 månaders sen, bleka och nervösa på Austrian Air mot Sydney!

Vi i Kambodja, ca 5 månader senare, solbrända och världsvana!

Ännu 5 månader senare, på med pälsmössan i kalla Oslo!

Välkommen nr 22!

HAPPY BIRTHDAY TO ME!!!
Nu har klockan slagit 00.00 och det betyder att jag (i princip) är 22 år! En gammal nucka alltså, ska dock inte fira eftersom jag ska jobba hela dagen... Kul, jättekul verkligen...
Man börjar fundera lite på det här med livet ibland, om att ta vara på tillfällena med de man verkligen älskar och håller kära. Det är så synd att vi inte förstår förrens det är för sent hur mycket mer vi skulle vilja göra i livet och hur mkt mer vi skulle vilja göra för våra medmänniskor... Jag ska försöka göra allt som står i min makt till att vända detta för mig själv, jag ska ta tillvara på dagarna och den tid som jag lyckligt nog får tillbringa med mina kära.
Jag ska försöka uppskatta den frihet som vi i Sverige (Norge) blivit "blessed" med och göra saker som JAG verkligen vill göra innan dagen D kommer! Jag ska skaffa ett jobb som jag verkligen trivs med istället för att tillbringa åtskilliga timmar varje kväll i ångers över kommande arbetsdag...
Om jag bara FÖRSÖKER tror jag att jag kan en dag somna in med ett nöjt sinne och ett leende på läpparna...

Lååååång inlägg, jag vet! Heder till er som orkat läsa detta!

Hyllkotten!?!

Hej alla mina fans!
Nu har jag legat länge och grubblat på vad som skulle kunna förbättra min blogg och har kommit fram till att jag ska ha en kampanj! Eftersom jag är en kampanj- gröngörling så börjar vi med ett enkelt ämne; nämligen hissa och dissa, hyllning och bojkott! SUPER!
Ibland kan det tom smyga in sig en lite hyllkott, aka; hyllning+bojkott (typ höjt bensinpris). Förklarar mer om detta senare!
Så kära dyrkare, håll ut, på lördag börjar äventyret!
image284

Jag och Annica- definitivt hyllning!

Sankta Lucia

Idag är det den 13/12, alltså LUCIA! Jag tror att denna dag får utnämnas till min tredje favoritdag på hela året näst efter den 15/12 och Julafton! Har tom varit uppe 06.30 och kollat på tv- Lucian- duktigt! Behöver jag säga att December är min favoritmånad?

STREEEJK!

Idag strejkar buss, tåg och trikken (spårvagn) mellan kl 9.30- 10.30 här i Oslo...
Idag skulle jag även börja mitt nya jobb kl 10.00 och som vanligt hade jag missat det väsentliga: du kommer inte att kunna vara där kl 10.00!
Efter att ha åkt ca 3 minuter på trikken fick jag reda på att nu, nu var det strejk och fick därför kokande traska hemåt i 20 minuter för att leta upp telefonnummret till Pascal (mitt jobb) och säga att jag, på min första dag blir ca 1 timme försenad...!
Lyckad start?

Äventyrare Bella

Idag har jag cyklat, eller snarare klättrat omkring i den här överdrivet backiga staden på jakt efter ett dugligt badhus. Enligt min karta skulle det ta ca 8 minuter.... MED BIL såg jag sen när jag kom HEM! Gött, kändes inte alls ASJOBBIGT att ha bestigit vad man trodde var Mount Everest, men som sen visade sig vara Brösarps backar...
Imorgon börjar jobb, VILL INTE slava som servitris!!!! Tur då att jag har 2 superintervjuer på måndag, 1 på Langley Travel (japp, alperna here I come) och en i en bokhandel på Oslo Universitet! Kommer jag bli värsta nörden eller vad?

Izabella goes Mordor

Uuuuhhh, tänk och vakna upp till denna vy varenda morgon.... Livet är allt bra orättvist va ;)!
image283
Izabella goes Mordor?


Suverän satirhumor

Hahaha, jag ÄLSKAR denna sidan! Suverän satir för människor med suverän humor (alltså människor som jag)! 

Emma Watson kidnappad!

Harry Potter-fan som jag är blir jag såklart besatt av alla som har med HP at göra!
Så även i detta fallet; är Emma Watson inte sjukt söt? Har faktiskt sett henne live och nu ångrar jag att jag inte tog med henne hem och tvångsgifte henne med min bror så jag kunde få titta på henna för alltid!

Emma vs. Bella, jag vinner eller hur ;)?

Alex Schulman skild?

För några dagar hade jag värsta cp-drömmen och, som alla vet, måste man berätta om sin dröm om man inte vill att den ska bli verklighet:
Det hela började med att jag och D var ute och festade i vad jag tror var Stockholm (saknad efter vivi lite föööör intensiv?). Efter ett par stadiga drinkar befann man sig plötsligt i ett annat budoir- rum där vi hade fullt upp med att röka på...? Vill nu påpeka att jag ALDRIG gjort detta (och då har jag ändå tillbringat min tid i röka-staden Byron bay), så efter att ha dragit ett bloss och inte kännde ngt, drog ngr till!
Därefter blir det ganska förståligt lite luddigt, men det slutar med att jag vaknar upp i ett knallblått rum i en säng tillsammans med
Alex Schulman och Claudia Galli, ni vet hon från Skilda världar!?! OBS, ingen sexuell spänning vad jag kan påminna mig! Detta i sig är ju lite konstigt eftersom han är gift och när jag frågar varför han inte sover med sin fru blir han sur och vänder sig bort från mig. Hmmm...? Kastar en blick på klockan och hon är 18.47 dagen efter, SHIT! Har sovit hela jävla dagen! Pratar sedan i telefon med D som såklart undrar var fan jag är och sen.... Japp, sen då? Dröm over and out.
Fritt fram för tolkningar!

Äntligen

har jag kommit fram till hur jag vill att min blogg ska se ut (typ) så nu får vi se hur länge detta håller!

Kommentarer ang. gårdagens julefest är kanske på sin plats? Ska jag börja kanske?
Blev, efter mkt virr från D's sida upphämtade på centrelstationen och skjutsade till ett hotell ca 1 timme utanför CITY. Där spisde vi ett norskt julbord (inga köttbullar, prinskorvar eller janssons...). Där fanns en massa skit som inte var värt att äta, men vi lyckades fastsälla att det som vi kallar "
julskinka" i Sverige är inte det i Norge och det norrmännen kallar julskinka är vad vi kallar "bror jacobs rökta skinka". Hajar ni?
30 minuter senare var vi späkta (?) och alkoholsugna. Stegen styrdes mot baren och kvällen inleddes!
Med tanke på att det var öppen bar kunde det sluta i vad som helst vilket det tråkigt nog inte gjorde även om D gjorde sitt bästa!
Efter en ansenlig mängd cosmopolitans och 2 inviter från inte helt fula norrmänn kände jag mig assnygg och min inställning till Norge betydligt mildare (jag menar uppraggad av 2 norrmänn efter bara 7 dagar när jag kanske blivit uppraggad 2 gånger under HELA mitt liv i Sverige, kan det bli bättre?).
En helt normalt trevlig kväll med trevligt festfolk där chefen som sig bör blev fullast!

Cosmo- min boj i bukten, söta D och jag pussas, i bussen på väg hem.

Bzzzzz....


Mamma och jag på IKEA, japp vi har jätteroligt!

Mmmmmmumma!

Top 4
(ja 4, inte 3 eller 5 utan 4)- männen som håller mig vid liv då D inte är hemma, eller ja...när han inte syns till:

image272image273
image274image275
Om jag inte gifter mig med D så ska jag en dag gifta mig med Adam Brody...



 


Bak och fram

Borde det inte vara så här istället?

1. Man skulle starta med att dö och få det överstökat.

2. Så vaknar man upp på ett vårdhem och får det bättre för varje dag.

3. Man blir piggare och smidigare och till sist är man för pigg för att vara där, då får man gå ner och ta ut sin pension.

4. Efter ett antal år börjar man arbeta. På din första arbetsdag får du en guldklocka.

5. Så arbetar man i 40 år tills man är ung nog att dra sig tillbaks från arbetslivet.

6. Man dricker, festar och har sex och förbereder sig för att ta en paus.

7. Så börjar man skolan, blir barn igen, leker, har inga förpliktelser -tills man är en baby igen..........

8. De sista 9 månaderna tillbringas flytande runt i fridfull lyx. Där är centralvärme, roomservice m.m

-  och till sist lämnar man denna världen i en orgasm..........


Köttkriget

Allt detta prat om ICA's köttfusk, ja menar, HALLÅ, folk svälter faktiskt! Till och med i Sverige!
Och vem tänker på de stackars djur som fått sätta livet till helt i jävla onödan? Kan ni fatta att vi slänger kött rätt ner i en satans papperskorg utan att så mycket som ifrågasätta butikskedjornas inköp och köttindustrin överhuvudtaget? Varför är vi så förbannat själviska så det enda vi blir upprörda över är hur ICA vågar gå bakom vår rygg? Tyckte vi inte lik väl att köttet smakade bra? Rikta dina tankar mot  slaktdjursindustrin och "den rika människans" överproduktion istället för dig och dina!
Var har vår medkänsla tagit vägen, vart har vår etik och moral blivit hän?
När blev vi värdiga att ens uttala oss om köttfusket när det är vi själv som gjort att det blivit så här?

Glaset är halvtomt...

Idag gör jag INGENTING! Vädret är piss, har förbannad mensvärk och D befinner sig ca 7 mil härifrån... Allvarligt liksom, ska inte Norge vara strålande sol och gnistrande snö? Är det mitt fel? Har jag spolat för många gånger i toaletten, köpt för många plastkassar, inte sopsorterat tillräckligt? Jävla globala uppvärmning...

Svammel

Jag kom för att stanna när dagen var ung.
Jag var din drottning, du var min kung.
Jag kom för att följa dig genom allt svårt när ödet drabbade båda hårt.
Jag kom för att finnas när sol går ner.
 Tacka för livet, ingenting mer.

This is the shit!

Idag har jag provjobbat här, det gick bra och vi får se hur det tar sig! Läget känns bra även om norska kan vara lite, lite jobbig ibland! Har en ridlärarintervju den 12e och en bokhandelsintervju den 17e så vi får väl hålla tummarna!
This is the shit!

Huset, vars källare vi bor i, vår "hage", vardagsrum, kök/entre och Oslo city!

Rapport nr 1

Och så var vi här!
 Till min och D's stora förtjusning verkar vi ha hamnat mitt i ett rikemansområde med en massa LYXhus och havsutsikt! Lägenheten är SUPER, så jag tror den blir jättefin när vi fått upp allt!
 Men visst känns det... Det är liksom vemodigt att lämna mamma & co och inte få träffa dem så mkt man vill, att inte känna ngn här och det är lite jobbigt att inte känna till omgivningen, kommunikationer osv, men det kommer väl?
 Färden gick bra, men det var GANSKA trist att sitta i 9h och bara glo (mmm just det, jag fick köra i 1h...). Dessutom irrade vi runt i Gtb efter vår jävla soffa, men nu e den på plats, stor, vit och... ja, jävligt stor!
Nu sover D och jag sitter och kollar in norska MTV (inget speciellt). D börjar ju jobba imorgon, kan tro han är nevös det lilla livet!

Lycka till gullet, detta fixar du!