Planen idag:

Nu: väntar på att datorjävlen ska komma...De har 17 minuter på sig!
Sen: möte med chefredaktören! Hett!
Ännu senare: Fylla?

Och sen så åkte vi till thailand!

(Detta skulle publicerats i fredags, men strulade till sig!)
Nästan iaf! Efter att ha fått kramp i skrattmusklerna efter stand upshowen i fredags (landskamp Sverige- Norge, Sverige vann såklart!) så drog vi till ett ställe som heter
Yaya's där vi käkade thaimat! Restaurangen är inredd precis som en gata i Thailand, med neonljus och blinkande ljusslangar, tuktuks och plasttallrikar! Maten var såååå god och tro fan i mig att det var billigt också (för och vara oslo)! Så ska det vara!
Därefter mötte vi upp mina jobbarkompisar för en öl (eller 4) på en "klubb" som heter Lektern. Såååå kul att de tog sig tid att samlas och träffa mig en sista gång innan hemfärd!!! Kommer sakna Oslo, jobbarkompisarna och framför allt D så OTROLIGT mkt! Satt där hela kvällen så det blev väldigt lungt, men eftersom jag börjar bli till åren kommen är det ju allt man orkar med ;)!

Det var tom thailändskt klimat nere i den där restaurangen!

Vem ska man se upp till om inte mamma?

Jag ska åka hem till mamma och brorsan snart... Det är med skräckblandad förtjusning jag sätter mig på tåget till Kristianstad för att återse "familjen" efter 3 månader som immigrant. Det är nämligen så att både jag och min kära mor har VÄLDIGT hett temprament och när vi bråkar slår det gnistor! Jag vill gärna tro att jag växt upp och ÖVER sådant tjafs, men visst är det så att ens föräldrar lockar fram ens sämsta sidor?
Sen är det det faktum att jag är brutalt ärlig och uppriktig som inte går ihop riktigt med hennes dominanta sinne! Men det är ju ändå min mamma, min bästa vän och jag älskar henne! Jag älskar att hon är så cool och ser så ung ut, har fina kläder och att vi kan prata om allt, bli fulla tillsammans och att hon är supersocial osv!
Vem ska man se upp till om inte ens mamma?


Visst var han den där Gustav Vigeland lite granna bi ändå?

I torsdags drog jag som sagt mig upp ur min sömnkoma och tog en tur till Vigelandsparken. Har varit där innan, men då var jag en sur 12-åring, det  var -2 grader ute och jag hade väldens tunnaste kjol på mig... Skit samma, jag gick dit i den grymma hettan (grovt underskattat solen idag) med en ganska skeptisk syn på det hela, men blev glatt förvånad över hur fint det faktiskt var (turisterna till trots) med de stora rosenrabatterna och den idylliska parken!

Fin blinkning där ja...

Väl uppe vid statyerna började jag dock att fundera; vad ville Vigeland visa med de här figurerna, poserna och nakenheten? Figurerna visar nämligen människans liv, från barn till gammal. Medan jag gick runt där uppe slog det mig att jag gillade statyerna av de unga paren bäst, kanske för att de representarar var jag är och vill ha i livet just nu?! Man skulle kunna säga att jag blev väldigt fascinerad av mitt eget smarta tankesätt ;)! Det slog mig också att han visar alla typer av kärlek- kärlek till sitt barn, till varandra oavsett kön, ålder eller liknande! Var Vigeland bisexuell, eller ville han bara upplysa oss om kärlek i sin renaste, naknaste form?

Kärlek, Kärlek i early stage (nämen, gud! Vad gör dom? ;)), massa diande barn...

Nu:

Klä på sig, åka ner till stan och köpa norge- souvenir, dvs en lusekofta! Fashion?

Enträget uppdaterande

Jag är fast besluten att få fler att hitta in på min blogg (det blir ju roligare ju fler som läser), så därför försöker jag uppdatera så mkt som möjligt! Bra eller anus?

Fredag!

Äntligen börjar den mest meningslösa vecka i mitt liv gå mot sitt slut! Känns bra!
Ikväll ska vi gå på
stand up-festival; Landskamp Norge - Sverige! Känns ännu bättre! De svenska bidragen levereras nämligen av min favorit Johan Glans och även Björn Gustavsson och Thomas Järvheden!
Därefter blir det förvälöl på Aker Brygge med jobbarkompisarna- I like! Jävlar i helvete om man inte ska ta och bli lite berusad ändå?

De tre humormusketörerna

Dagen idag

Idag är en stor dag. Dagen med capital D. Dagen då jag ska ta steget ut i verkligeten efter vad som känns som en evighet i en källare (soffan var min bästa vän igår)! Vädret samarbetar och himlen är alldeles perfekt krispigt höstblå.
Ja, jag ska alltså gå UT idag, kanske tom åka in till stan, åka till
vigelandsparken, köpa nya Elle och parkera på ngt mysikt café?! Jag kan tänka på värre ställen att vara på idag...!

I döda möss sällskap...

Ser nu på facebook att de flest börjat återvända "hemåt", dvs till Lund. Det har INTE jag- ännu, blir troligen hemfärd på lördag. Så på söndag blir det en mysig dag i döda möss sällskap (de dör i väggarna, bor i gammalt, gammalt hus se'ru). Har inte vädrat på 3 månader, mmmmm, luktar gott :)! Men det ska jag oroa mig över imorgon! Idag har nog varit den mest innehållslösa dagen so far, när D kommer hem blir det nog svårt att hitta mig- så långt ner i soffan har jag sjunkit...
"Det är inte bara ner i soffan du sjunkit", kanske ni muttrar- HAHA, jag håller med :)!

Ge mig din gitarr

Jag vill ha en gitarr. Billig. Jag vill kunna sitta och jamma och nynna sådär lite för mig själv när livet är tråkigt...Problemet är att de är så in i helvetes dyra! Visst, det finns typ för 500 kr på ellos, men kan de va bra? På allvar?
Eller så skippar vi allt mitt snack och så ger DU, ja, du som läser just nu, mig din gitarr så slipper vi detta?!?
Deal?

Äntligen!

Har hittat in på Alex Schulmans "nya" blogg på schulmankoncernens hemsida 1000apor.se! Gissa om jag är glad!?! Han är enligt mig en av de bästa och skarpaste skribenter som vi har idag, han är inte bara fantastiskt rolig, hans sätt att skriva och röra sig med orden är suveränt!
Min största inspirationskälla...!

Inte 2 utan 4 hål!

I söndags var jag som sagt på indie-marknad. Där hittade jag ett par örhänge i trä som jag kände passade min stil (den som jag nu ska skapa- börjar med örhängena ;)). Köpte dessa, men kom sedan på att de egentligen ska sitta i hela tiden så då kan jag ju inte ha ngr andra örhänge! Ihhhh, dagrns i-lansproblem!!!! Fick således ett ryck idag och tog ett hål till i vardera öra-snabbt och lätt och 300 spänn fattigare!

Dålig bild, men cool blev jag ;)!

Skärpning!

Sååååååå jävla uttråkad! Gick upp kl 12 idag och har inte rest mig ur soffan sedan dess... Nice...

Konst på jobbet gör en glad!

Denna fina tavla möttes jag av sista dagen på jobbet! I dötid hade en arbetskamrat ritat en bild av alla oss som jobbar på caféet- så sött!

Den längst upp, näst längst till vänster (den med knut) är tydligen jag ;)! Lik?


Söta Johanna från Skövde, lika trevlig som alltid!

Kommer sakna mina fina jobbarkompisar, men jag kände att det var dags att dra vidare nu. Hade inte velat jobba där för alltid. Den enda intellektuella stimulansen man fick var när man räknade ut hur mkt växel kunderna skulle ha tillbaka! Inget för mig... Inget för någon tror jag, känner att både kropp och psyke är sååå trötta efter att inte ha varit tillåten att ha en dålig dag och för att man inte har haft råd att vara ledig! 
Jaja, nu väntar en härlig (?) vecka hemma hos mamma! 

Dagen idag var en bra dag!

Idag har varit en bra dag. Punkt. Vad skönt att bara kunna sätta en punkt, inga "men" hit och men dit, bara punkt...
Jaja, skit i det; idag drog jag med mig D till Blå marknad (second hand och smyckeshantverk) på Grynelökka. Det är ett så otroligt mysigt och charmigt litet ställe, det känns som man hamnat på en bakgata i London där unga designers försöker skrapa ihop pengar så de kan äta sig mätta för dagen! Eller som ett
Khao san road i skandinaviskt miniformat!Mysigt!

Kolla in den gigantiska ljuskronan- cravings!

Därefter drog vi upp till det "riktiga" grynelökka och åt en av världens godaste smörgåsar på "Godt bröd" (ja, det heter så, billigt är det också!) som vi sen satte oss och åt i en mysig park med fin utsikt mot bohemlägenheterna :)!

Supergod sandwich för billig peng med den man älskar- kan det bli bättre?!

Vilken dag!

Kan allvarligt säga att den började lite skit, men jävlar i min lilla låda att den blev bättre! Eller, egentligen var det väl inte skit, bara skitTRÅKIG, sådär som det kan vara när man har en dag ledigt och bara är skittrött, men måste göra ngt för man är ju ändå leeeeedig!!!!
Iaf- åkte in till city m D för att ta en mysig fika, men under vårt cafésökar-strosande föreslog jag att vi skulle hoppa på färjan som gick till Bygdöy och tillbaka, stackars lilla D har ju inte satt sin fot (?) på oslofjorden! Ja, så satt vi där, en halvtimme fram och tillbaka på fjorden, men det var vackert (jag kollade inte så mkt på fjorden iofs, kollade mest på D- har nog gått och blivit lite karltokig såhär sista veckan innan hemfärd)! Sen gick vi till en kinarestaurang MED KLASS! Visserligen ägd av kineser, men trots detta var mat, service etc. SUPER! Dyrt, men va fan- jag låtsas!

Det kanske inte låter som en perfekt dag, men det var det! Man ska ta vara på det LILLA som ibland kan utgöra det STORA!

Ja, han e söt, lilla D!

In your freaking face!

Sms från tidningen/ min redaktör: "Chefredaktören hade inga synpunkter på din text. Hur går det med bild?"
Fattar ni vad detta betyder?!?! Det fanns inget att klaga på! Inget att rätta till i min text! Den var freaking perfect!!!!


Den inte så perfekta lördagen...

I lördags skulle jag på fest hos en vän jag i princip inte sett på 4 år. Hon jobbar på Gardemoen- Oslos flygplats och bor ca 10 minuter därifrån. Flygplatser brukar ju ligga en bit utanför civilisationen och den här var inget undantag, min "restid" skulle bli ca 2 timmar... Men än så länge var det värt det, hade ju inte setts på 4 år!
På tågstationen behövdes såklart biljett för att hoppa på flygtåget, och nu snackar vi Bella här- självklart köpte jag FEL biljett,
94 NOK åt helvete! Men jag lät mig inte nedslås (jag kunde säkert svindla tillbaka pengarna på någotsätt senare)!

Väl hos Malin gick allt som det skulle, tills jag träffade en sliskig...ja, jag tänker faktiskt skriva det; blatte, som klängde på, inte bara mig utan ALLA(jag skulle inte blivit förvånad om jag hittat en get på hans rum- den typen av person...). Nu när jag tänker tillbaka på det så var jag väldigt otrevlig mot honom *STOLT*!
I vinflaskans sällskap fyllande jag till ganska snabbt och eftersom jag inte hade ngn väska med mig gjorde jag som de flesta tjejer gör, utnytjade mina behag och stoppade mobilen i uringningen... Denna idée är INTE bra! När jag skulle gå och kissa hörde jag plötsligt ett "plupp" och jag visste direkt att "det här är inte bra", jag vände mig om och såg min kära mobil ligga på botten av wc-solen! Gahhhhhhhh! "Det kom blod ur Marcus", haha...Nej, skämt å sido, den var död och inte ens en fortsatt kväll på en öppen spis för torkning kunde återuppväcka den!

Malin och Cilla

Detta var ju såklart ett lågvattenmärke, men ännu var jag på topp! Fundera på det kunde man göra imorgon!
Nu var det sent och såklart hade vi missat vår skjuts till city så vi fick åka till en liten håla för utgång. Det var lamt... Men jag lyckades iaf flörta mig till en drink (mina dagar som slattare är över...)! När killen senare ville ha mitt telefonnummer så jag som det var "jag har inget telefonnummer", varav jag visade det som återstod av min mobil... Haha, snopet ;)!!!

Nu var det seeeeent och då mina vänner hoppade in i en svarttaxi satte sig jag och en annan vän och väntade på bättre tider... Vi ville HEM! Snart hade vi lyckats fixa skjuts tillbaka till flygplatsen där bussarna skulle börja gå vid 6- tiden igen tillbaka till city... Eftersom denna vän jobbar på flygplatsen fick jag gå "bakstage" och lyckades slumra i ca en halvtimme i en go skinnstol! Vid 6 var jag tillbaka i city bara för att inse att spårvagnen hem till oss inte gick förens vid 8!!! Gahhhhhhhhhhh!
Lagom bakis och trött fick det bli taxi den sista biten och därmed försvann mina sista pengar...


Jag har haft bättre kvällar, men det vännerna som gjorde kvällen guld värd trots alla missöden!

Cloverfield

Har nu sett filmen Cloverfield och den var... SUPERBRA! Precis en sån film som jag äääälskar! Alldeles fantastiskt spännande, ångerstframkallande och vidrig som en monster/sci-fi-film ska vara!
5 av 5 toasters ;)! Love it...

Heureka!

I've found it!
Har kommit till insikt att jag inte kommer att reda ut en Mac, så därför stannar jag, trogen in i det sista, kvar på PC-planeten! Dock blir det inget fattigstrosande på OnOff, utan min ny data kommer att levereras- javisst! levereras hem till mig av
dell! Det är service ;)!

Den fina lila blir min om ca 3 veckor!

Nomaden från Bromölla...

Jaha, nej, nu får vi uppdatera här lite! Sitter just nu i det underbart sköna soffan, käkar popcorn, kollar på OS och surfar runt lite! Jag kan komma på värre saker att göra ;)!
Är inne på sista jobbveckan nu, bara imorgon och på fredag kvar. Sa hejdå til min chef idag (han är fri resten av veckan) och det känns faktiskt riktigt, riktigt vemodigt! Speciellt som man har varit här i snart 3 månader och verkligen gjort sig hemmastadd! Tror detta har varit det första jobb som jag faktiskt kunna stå ut med- mest tack vare alldeles underbara arbetskamrater!!! Nu får man bryta upp ännu en gång, men förhoppningsvis har jag denna gång skapat en plats för mig som jag tryggt kan återvända till, både fysiskt och psykiskt! Har ju varit på "resande fot" ni snart 2 år nu, nästan som en nomad ;)!
Visst, det var lite jobbigt m D i början, men sen skärpte vi till oss båda två och nu ska man lämna allt! Avsked är aldrig lätta...

Sa ju innan att jag skulle gå in i denna "resa" med en ny inställning, både jobbmässigt och förhållandemässigt och det tycker jag faktiskt att jag har lyckats med! Över förväntan!
Detta året har varit ett år som handlat om att växa, att växa upp, acceptera sig själv och utveckla sin egen speciella personlighet!
Jag tycker väl att jag är en bra bit på väg iaf?!?

Det går bra nu...

Jag förstår om ni är imponerade, jag fattar att ni kanske kommer att se på mig med helt nya, "starstruckna" ögon nu, men det är ok! Jag fattar...!
"Vad fan snackar hon om", tänker ni- jo, jag snackar om att detta inlägg skrivs av tidningen
Lundagårds nyaste krönikor/bloggare! Yes, I nailed it!
Kan detta vara den chansen som jag väntat på i hela mitt liv? Gud, ska veta att jag har kämpat, men med envishet kommer man tydligen liiiiite längre än de flesta andra!
IN YOUR FREAKING FACE!

Trött!

Äntligen hemma efter en lång arbetsdag och en låååång cykeltur! Nu har jag bara stupat i soffan, framför tv:n, framför datorn :)! Det finns få saker som är bättre än att få krypa upp i soffan med filten runt sig, favorittvprogrammet på tv:n i armarna på din käreste!
Love u D!

Lista

Vilket ämne gillade du mest i skolan?  Naturkunskap och religion
Nämn ett jobb som du aldrig skulle kunna tänka dig att ha:     Fabriksarbetare
Är du troende?     Nej
Vilken färg har din tandborste?    Rosa
Har du åkt ambulans nån gång?     Ja
Tycker du om DrPepper?     Nej
Har du fått massage nån gång?     Många gånger
När klippte du dig senast?    Dagen innan nyårsafton!
Sötlakrits eller saltlakrits?     Saltlakris
Ser du dig själv som lång eller kort?    Klassisk svensk medellängd :)
Vad har din mobiltelefon för märke?     Sony Ericsson S500i
McDonald´s eller Max?   Max
Har du ett överkast på din säng?     Nej
Har du brutit nåt ben nån gång?     Nej, men haft en spricka i tån
Använder du ett bokmärke eller gör du "hundöron" i böcker?     Viker hörnet...
Hyrfilm eller biobesök?     Beror på humöret, bio kan vara MYS!
Tycker du om ord?     Ja!
Minns du någon speciell person från din barndom?     Ja, farmor
Har du hår på ryggen?    NEJ!
Äter du fiskbullar?       NEJ!
Beskriv din humor:     Sarkastist, men lättsam
Använder du morgonrock?     Nej
Sist du dammsög, dammsög du bakom soffan då?    Ja
Nämn en sexställning du gillar:     Nej...! Inte här =)
Har du ordning eller oordning i dina byrålådor?     Oordning
När blir man vuxen, enligt dig?     När man är redo att acceptera den ställningen
Använder du balsam efter schamponeringen?     Ja
Nämn en skiva ur din skivsamling:     Foo Fighters
Vad gjorde du i går kväll?     Lyssnade på 90-talsskivor och blev nostaligisk!
Yngre eller äldre män?     Än så länge äldre :)!
Använder du accessoarer?     Ja
Har du varit riktigt, riktigt megafull någon gång?   Ja...
Vill du skaffa barn?    Ja
Hund eller katt?     Katt
Har du några syskon?    Ja
Var är dina föräldrar ifrån?     Landskrona och Bromölla
Har du hånglat med någon av samma kön?     Ja
Vilken kanal tycker du bäst om?     Femman och Discovery
Brukar du handla på second hand?     Ibland
Har du en tatuering någonstans?     Nej
Jeans eller shorts?     Jeans
Var fikar du helst?       Ute i solen
Vilken butik hittar du alltid någonting i?     H&M, Vero Moda etc.
Vinter eller sommar?    Vinter såklart!
Vem står dig närmast?     Min kära D! 
Vilket klädesplagg är ditt bästa köp?     Tighta jeans/ svarta byxor
Till vilket land skulle du vilja åka?     ALLA!
Var bor du om 10 år?     Ingen aning, men "home is where your heart is"!
Världens bästa uppfinning?     Internet
Mammagris eller pappas lilla flicka?     Mammas flicka
Hur svarar du i telefonen?     "Ja, det är Izabella" :)
Har du någon dålig ovana?     Hett temprament
Skulle du kunna byta liv med någon, och i så fall med vem?     I slutändan: nej
Är du duktig i skolan?    Jag kunde varit mycket bättre
Kommer du ihåg första kyssen med din älskade?     Mycket väl!

En ljusglimt i tillvaron!

Jag vet inte om jag berättat detta en gång tidigare, men det är fasen så roligt att jag berättar det igen!
När jag och D precis kommit till Kambodja, trötta, svettiga och alldeles överväldigade av fattigdomen, smutsen och ljudet fick iaf jag ett gott skatt åt denna lilla incident: Vi satt på busstationen, täckta av flugor, när en flicka kom fram och satte sig bredvid oss. Efter ett tag frågade hon mig (på perfekt engelska såklart) "is this your girlfriend?", typ, jag tror väl hon menade om D var en tjej/ min tjejkompis! Vid detta tillfälle hade D hår ner till axlarna, och sen har han ju väldigt snygga, väldigt tjejiga ben! Jag och D fick oss ett gott skratt- man måste ha humor!
Haha, ja det var hur roligt som helst, med tanke på att det inte är första gången han blivit misstagen för tjej (han har även blivit misstagen för min lillebror en gång...)!

Finns det inget annat sätt?

Gick upp samma tid som D när han skulle till jobbet- och jag som är ledig idag! Men jag kan inte sova... Varför? Mensvärk... (Ett av de fulaste orden i hela världshistorien by the way...) Blir som invalidiserad i sådär 2-3 dagar och får verkligen skitont! Vissa säger att det går över bara man fött sitt första barn, jag undrar: finns det inget annat sätt? Tänk när man väl fött ungen, men ändå inte blir av med smärtan. Då står man där- skitont i magen och med en äcklg unge på armen- dubbel nitlott...
Haha, roligt inlägg va? Mens, mens, mens... Bla, bla, bla!