Veckorna som gått!

Slår man upp "duktig turist" i en svenk ordbok borde det verkligen finnas en blid av mig med ett nöjt leende! På de få lediga dagar jag haft har jag traskat runt i stadsdelen Grynelökka (ett bohemområde som inte var så intressant och speciellt som jag trodde) och shoppat cd-skivor, fikat på mysiga estetcaféer och druckit "billig" öl, besökt stavkyrkan som huserar på folkemuseet- äkta kultur! Tagit bussen till Oslos enda strand Huk som såklart var smockfull av badglada norrmänn! Som pricket över i:et fanns det ca 100 meter mitt över mig en nudiststrand med ännu gladare nakna gubbar! Intressant...

En äkta, norsk stavkyrka! Fina fönster/ balkonger på Grynelökka- så ska jag också ha det en dag! Huk- inte varje dag man får en nudiststrand i ansiktet!

Har även tagit mig till en ö som heter Hovedöya, men blev lite besviken- det var sååå mkt folk och ingen plats att ligga och sola på. Det är ju inte tal om några sandstränder, utan här snackar vi småsten eller klippa! Not nice...! Men det var skönt (läs coolt) att ha badat i oslofjorden! Fakta: det blir djupt jättesnabbt var man än badar!

Hovedöya- dit åker jag INTE igen... Inte en solg dag iaf!

Här har varit otroligt varmt här, chokladen i caféet har smält i plasten, flugorna är så slöa att det inte ens är roligt att ta dö på dem! Jag HATAR det! Jag är en vintermänniska som först är riktigt nöjd när tempraturen är under ca 10 grader (svensk vinter nuförtiden)!
Ja, just det- har även skaffat ett "bysykkelkort", vilket gör att man kan få utnyttja stans fria cyklar hur mkt man vill för 70 kr/år! Ett perfekt sätt att upptäcka byen och samtidigt motionera!
Som ni ser har jag haft fullt upp, men är mkt stolt över mig själv att jag lyckats pricka av så många saker på min "to-do-in-Oslo-lista" som jag skrev när jag precis kommit hit, nu fattas jag bara en rejäl utekväll!

Utveckling...

På måndag har jag varit i Oslo i 8 veckor. Det är 2 HELA månader! Jag är faktiskt lite stolt över att jag har klarat det så bra som jag gjort. Alla som känner mig vet att jag är väldigt mammig ;) och får lätt hemlängtan, men denna gång har jag aldrig på allvar ångrat att jag åkte hit! Har utvecklat mkt med D och det känns som att vi äntligen börjar förstå och ha kul med varandra igen! Känns bra! Har förstått att jag verkligen älskar honom och att det ÄR värt att kämpa för att få "oss" att funka!

Hjärtat vinner alltid över hjärnan!

Sicket gull!

Hur kan man inte älska detta lilla livet :)? Eller iaf det han gör som sitt levene?!
Tryck
HÄR för att se, allt verkar inte riiiiktigt vara som det ska på blogg.se....as usual!

God natt!

Dag för sängen. Ska försöka lägga mig innan kl 2 på natta för en gång skull!
Nu är D på väg "hem" till Skåne för och spendera helgen i fulla böss och skräniga danskas sällskap och jag/han/vi har en gäst hos oss som ska bo hos oss till på lördag! Dålig tajming...!
Problemet (om man nu kan kalla det problem) är att jag inte vet var hon är! Känner mig som en orolig mamma som måste ha koll på  sin vilda tonåring, men vafan! Jag måste ju låsa dörren :)! 
Go natt!

Snabshots- Flashbacks!

Hittade dessa bilder från Tivolirock 07! Tiden går så fort, tack och lov, vill INTE vara där jag var då igen!!! Så mkt som hänt, så mkt och fundera på, men ändå så lite förändring... Jaja, vi ser ju ut och ha kul på bilderna iaf- jag, mamma, vivvi och en alldeles, alldeles för full D!

För att sno ett citat ur en Håkan Hellströmlåt "jag är bara inte gjord för dessa dar"... Men snygga var vi iaf!

Funderingar

Idag har det varit över 30 grader här i Oslo! Detta är inte bra, det ska väl inte va så här? 30 grader i Oslo, kalla skandinavien? Här ska det ju finnas isbjörnar på gatorna! Förbannade klimatkris!

Ärligt talat så tror jag att det är för sent att göra någon större, väsentelig skillnad ang klimatet på vår jord... Jag tror inte det räcker med att byta till lågenergilampor, skippa bilen (vilket ingen gör trots att bensinen är LÖJLIGT hög- lata jävlar...), köpa ekologiskt (vilket ingen gör trots MINDRE tillsatser- snåla jävlar...) etc etc. Jag tror helt enkelt att "som man bäddar får man ligga". Man skulle ju kunna tro att jag tycker detta är skrämmande och obehagligt, men det känns som att det inte finns så mkt man kan göra åt saken, har universum bestämt sig, så har den besämt sig!
På denna uppenbara katastrof kommer också att människan förökar sig som aldrig förr! Trots ökad kunskap om previntinmedel och ökad välfärd (fast det kanske är uppgår snart jordens befolkning till 7 miljoner!
VARNING! Detta kan uppfattas som elaka och väldigt kontroversiella ord, men: tack och lov för epidemierna, svälten och krigen...
Trots att jag känner min biologiska klocka ticka så känner jag också att det vore grymt orättvist att föröka sig! Då skulle jag göra mig skyldig till grov dubbelmoral...
Den som lever får se antar jag...

Nord och syd på en dag!

Förra veckan var jag på Fram- muséet på Bygdöy i Oslo, även kallat polarmuseet. Där finns skeppet Fram, som varit både längst norr och längst söderut i hela världen! Alltså, detta är skeppet som varit allra nordligast OCH sydligast i hela världen!!! Som den sanne polarentustiast jag är var detta ett måste för mig! Att se, lukta och ta på denna klenod var coolt! Fick även en ytterligare inblick i min polar-idol Admundsen och "alltime favourite" Shackelton!
Har alltid hoppats att jag någon dag kommer att besöka sydpolen- inte bara Antarktis, utan SYDPOLEN. Det är en av mina största drömmar att få uppleva märgbitande kyla, evigt mörker och total isolering...! Ja, ni hör ju- jag är inte riiiiktigt som alla andra!

Nästan en utomjordisk upplevelse att vara ombord på denna historiska havsfarkost!
Du och jag Admundsen, du och jag Nansen...!

Tog båten till muséet igen, denna gången stötte vi på detta odjur! Man känner sig lite liten när man sitter i en liten jolle 10m från värsta lyxkryssaren! För och inte nämna fattig...

Tummen upp för polarmuséet!

Oslo-Sydney, 1-0

Jag har bott i 2 länder, och med "bott" menar jag att jag har haft ett utländska personnummer/skattenummer, samt att jag haft ett "hem" där. Iaf, dessa länder var Australien (sydney) och nu i Oslo.
Häromdagen lekte jag turist och fann mig själv sist på Oslos nya operahus. Det är ENORMT och superfint och coolt! Man kan vandra upp, ner, runt, ner i vattnet- ja, hela kittet!
Vart jag vill komma är alltså att jag besökt 2 st operahus i världen som har någon arkitektur att tala om och jag kan med glädje meddela att kampen mellan coolast operahus går till.....OSLO!

Så nu, gott folk, behöver ni inte resa runt jordklotet för att i bli fotade framför något fånigt hus med spetsigt tak, utan det räcker med det kära grannlandet!

Det var en lång väg till toppen, men någongång kommer man dit!

Så stort, och utan ett ton turister känndes det nästan lite ensligt...! Jag gillar lutningen på "taket", man skulle kunna lägga sig ner och rulla hela biten, om man ville...:)!

Om jag någongång skulle gifta mig...

...skulle det vara med Dave Grohl, sångaren i Foo Fighters. Jag kan egentligen bara säga "herrejävlargud vad het han är"! Han kommer att vara mitt "freecard" i varje relation jag är i, och träffar jag någongång på honom är det möjligt att jag kommer att kasta mig runt hans hals och aldrig släppa! Johnny Depp i all ära, men han är för perfekt för att besudla med sådana "naughty" tankar!
Kolla in honom
här, gud vad jag skulle vilja vara den mikrofonen!

Vilken skönhet!

Jag ska köpa dator. Jag ska köpa datorn med stort D, nämligen en Mac (Ja om nu mamma kan fixa bra pris till mig)! Jag säger bara "status"- det är status att ha en Mac. Därför ska jag köpa Mac- då får jag automatiskt mer status?! Eller hur? Så måste det vara, exatkt så enkelt!

Norsk skatt blir svensk förmögenhet!

Jag är SÅ glad över den norska kronans värde i jämförelse med den svenska! Och jag är SÅ glad att jag bara behöver skatta 14% här i Norge! Det betyder att jag får ut mer pengar på mitt svenska konto EFTER skatt än vad jag tjänade i Norge INNAN skatt! Fantastiskt...!

It's been a while...

Sen jag skrev här. Jobbar om en galning och när jag är hemma är det knappt jag orkar kolla min mail. Skandal... Men i fredags var jag ledig och då var jag en duktig turist på dagen och tapasätare på kvällen! Jag och D åkte in till stan och åt tapas på "Rust" och det var sååå gott! Såklart skulle D flörta med servitriserna och beställa in det starkaste de hade, men tom det var gott. Har aldrig ätit "riktiga" tapas så detta var en höjdare! Såklart skålades det för min framtida som rysk-talande sjuksköterska också!
 
D med MIN hatt i väntan på trikken (spårvagnen). Vi på restaurangen med GODA tapas!

B och D- it's never really over...

Jag kom in...

Fick mitt antagningsbesked igår; jag kom in- i Lund (vill meddela att antagningspoängen var över 17,5 i snitt och det är ju gaaaanska nära 20,0 ändå :))! Så säg "hej" till blivande sjuksköterskan Izabella!

Update: Antagningspoängen låg viss på 18,5 denna termin- det betyder att jag är ÄNNU smartare ;)!

När pengarna inte räcker till...

Idag är det 1 månad sen jag kom till Oslo. Tiden går så fort, men samtidigt känns det som jag har varit här i en evighet- jag har iaf slitigt som i en evighet!
När man jobbar i Norge måste man ha ett s.k. "skattekort" som visar hur mkt man ska skatta osv. Nu är det så att jag inte fått mitt ännu och just pga detta så kan min arbetsgivare inte sätta in någon lön!!! Jag har levt på 1000 kr sedan i slutet av maj och nu får jag alltså vänta i typ ytterligare än månad! SKIT!

Vad hittar jag inte då, om inte denna klänning! På rea! Jag vet inte var, när eller hur jag skulle använda denna, men kolla på den! Den ser ut som Julia Roberts oscarsklänning! Den är helt enkelt FANTASTISK!
 
Ge mig en oscar och jag blir lika glad!

Urban!

Det märks man är i storstan nu, iaf när man befinner sig på busshållsplatsen. Smygfotade en rolig liten man i hatt (fez?). Vill påpeka att det var ca 30 grader varmt, men denna lilla man satt där hela tiden, buss för buss passerade och när jag hoppade på min buss efter 10 satt han fortfarande kvar. Som ni ser hade han även ett paraply! Chansen för regn var under noll liksom... Undrar vad han väntade på?
Jaja, vad jag vet sitter han där än idag...


Det vackraste stället på jorden?


Förra veckan gick jag, på äkta norska manér, på tur! Dock var förhållandena inte ultimata, det regnade, jag var svettig och hungrig, men vad ska man göra när man redan börjat gå och inte vill veta om att man blivit blöt helt i jäkla onödan?! Efter ungefär en halvtimme i nedförbacke kom jag dock fram till min belöning- Oslofjorden! Så ortoligt vacket att jag satt länge och bara tittade... Alldeles tyst och stilla i regnet fanns den där, som en tröstande oas för vilsna själar...
Dessutom älska jag vädret precis efter ett regn, när det  fortfarande är tyst och det liksom dallrar i luften, det är så...ursprungligt? på något vis..?!

Ja, så satt jag där ett tag innan jag påbörjade min vandring hem- en halvtimme i UPPFÖRSBACKE! Trodde ett tag att jag allvarligt skulle dö av astma (och jag som inte ens HAR astma!) och tillslut fick jag nog och gick in och ställde mig i kylrummet på ICA! Slår vad om att det ångade om mig också! Men ni ser ju själv- det var helt klart värt det!

Öl i slottsparken!

Igår var en VARM och JOBBIG dag! Började kl 8.30 fram till 16.00 och det var så jäkla mkt folk hela jädra tiden!!! Hallå! Vad gör de på ett museum en fredag eftermiddag i 30 graders värme?!? Egentligen tror jag att vi i restaurangen/köket/disken hade det mkt varmare än så pga av ugn, spis osv, tillsammans svettades vi säkert en massa mysiga liter svett ;)!
Trots urjobbig början på dagen blev den genast bättre när AnnaKarin (fr Lund) kom instegandes genom dörren, bara sådär! Helt fantastiskt! Jag, ni fattar ju att jag blev glad och vi satte oss och drack kaffe medans mina kolleger fick slita i ökenhettan med de krävande turisterna! Efter jobbet mötte vi upp hennes "dejt" (eller är det "kille" nu kanske?!) och satte oss och drack ett par ljuvligt kalla öl i Slottsparken! Såååå fantastiskt skönt att bara ligga där, snacka skit och håna vakternas kläder ett litet tag! Livet på en pinne, som mamma brukar säga ;)!

Norge- för kung och foster-fosterland! De är väl goa ändå, de där norrmännen?!

Väl hemma blev det tacos och film med D! Filmen var förvisso urdålig enligt mig, men D ääääälskar den (V för Vendetta- kassa skådespelare!) och eftersom han är så gullig så kommer han undan med det!

En perfekt dag helt enkelt!


Gräsmattehäng

Inget jobb idag heller- 2 dagars ledighet är lyx så idag får det bli gräsmattehäng. Orkar inte dra till någon strand idag, inte så kul och "upptäcka" ensam! Fast nu är det ju ett VÄLDIGT intressant program om hajattacker på TV så solen får kanske vänta i en timme till...?! Att någongång få se haj, speciellt vithaj eller tigerjhaj är verkligen en av mina största drömmar!

Varför använder jag bara min ganska usla mobilkamera när jag har en alldeles utmärkt digitalkamera?

Är förresten så förbannat ressugen nu! Kom ju hem från Oz för ca 1 år sedan och har inte varit på ett flygplan sedan dess! Det känns konstigt och framförallt väldigt, väldigt ovant! Förra året låg ju rekordet på 3 flygresor på en vecka! Nu är jag uppe i noll om året... Men förhoppningsvis blir det ändring på det senare i år, planerar att ta en New York-weekend, någon som vill följa med?

D visar sin bästa sida!

He's back!

Och nu börjar allvaret! Jag antar att det inte borde vara så himmla svårt, jag menar- vi känner ju varandra så bra och vet vad den andra vill och inte vill?! Det som är svårt är att inte låta det "get o you", t.ex. när han gör en viss sak som jag ogillar, men som kanske är en bagatell... Jag måste få ännu bättre självförtroende och bli mer självständig, eftersom jag absolut INTE vill bli lika beroende som jag var förut! Det var ett helt annat liv och jag planerar inte att må så kasst igen!

Dagen idag annars: Somnade i solen ute på gräsmattan och det var sååååå nice! Mina fötter är tacksamma! Därefter var det inte många knop och mitt mål idag var att "bounda"!
Imorgon funderar jag på att glassa inne i stan, kanske fika lite?! Varför inte? Min sugardaddy is back!