Lika som bär!

image224 image225
Andreas vs. Tiffany, är de lika eller vad?!

Kaos

Sitter för tillfället framför den enda fast punkten i vår lägenhet: datorn. Lägenheten ser ut som...KAOS! Flyttdax  imorgon och det är kartonger överallt! Det känns lite vemodigt, det är ju en fin lägenhet... ,men men- trivdes aldrig riktigt. No more söder!
Nu blir det alltså hem till mamma ett tag och sen blir vi norrbaggar! Längtar!

Gamla bilder på lyan!

För helvete!

IRRITERAD!!!!!!
Har precis varit på badhuset och simmat (1500 m för den som är intresserad...) och vad hamnade jag i om inte värsta jävla gatloppet!
Det var feta tanter, gubbar i för små speedos, skräniga blattar, äckliga småungar och det värsta av allt: dessa medelålders satarna som TROR att de kan simma lika fort som en själv, men som sinkar ner en så pass att man förlorar all sans och börjar svära mitt framför barn- bassängen!
Såklart fanns där ju också de obligatoriska fjortisarna som kommer 2 och 2 och helt enkelt bara MÅSTE simma i bredd! Jag vill hålla deras huvud under ytan tills all jävla kajalpenna försvunnit...
Som om inte det var nog hamnade jag bakom en kille som hela tiden simmade på rygg! Man kan INTE simma på rygg när det är 20 pers på 2 banor OCH den här lilla skiten skulle såklart tävla med mig och simma MITT I allt så man inte kom förbi!
Och för att göra det hela ännu, ännu bättre står det JUST NU en unge och skriker rätt i örat! FINT DET!
OCH imorgon ska jag flytta hem till mamma igen...
Kan det bli bättre?

Naken

Jag är sååå trött idag!!! Men det kan inte hjälpas, det blir ju födelsedagsfest i metropolen Bromölla ikväll! Tjoho...
Gårdagens i- landsproblem: igår var jag uppe i stan för att hitta en rejäl vinterjacka. Jo eller hur!!! Är sugen på en vanlig svart kappa, men de är ju jättetunna, eller vill jag ha en typ grön militär-vintrjacka, men de finns typ inte!! Åhh, cravings!
Hittade dock en ganska ok svart skidjacka på Bik bok, men den är en annorak= skitsvår att ta av och på!
Jag stångar mig blodig, jag kommer att få gå naken i vinter!






Vad säger ni?

Tokiga Bella!

Hur har du (jag) lyckats hålla ihop med D i 5 år och 10 månader? Crazy!!! Men det är klart- en sån snygging får man hålla hårt i! Speciellt hans rumpa! Jag ska bygga ett altare till hans looovely rumpa!
167956-125
Yummy!

Sjuk i huvudet?

När jag blir gammal vet jag att jag kommer leva ensam (eller ja ensam- mamma kommer ju såklart propsa på att bo hos mig, det vet vi ju!)) i ett stort engelsk hus tillsammans med alla mina 20 katter... Mina barn kommer inte att vilja hälsa på pga lukten och alla mina pengar kommer att gå tll kattmat...
Tragiskt, ja vet, men vad ska man göra när man ÄLSKAR de små liven?
Ja... Jag ser mig gärna som en kattbeskyddare, en "katternas jesus", "kom till mig mina små liv, ni utstötta änglar. Jag ska värma er och lysa upp er väg"!
Japp, nu börjas det, jag håller på att tappa det...?

Bride to be...

Vi har blivit bjudna på halloweenfest nästa helg och förberedelserna är i full gång! Har efter många om och men bestämt mig för att något efterlikna Uma Thurmans karaktär i Kill bill. Har nu innhandlat en brudklänning på second hand som jag sååååklart har förälskat mig i! Den är ju vintage från 60- talet! Men som tur är stundar inte bröllop för mig så nu återstår det bara för mig att stänka ner min fina klänning med blod (riktigt off course) och på med slöjan! Tror ni jag vinner sexigaste outfit- tävlingen ;)!
 
167956-202

Bella you slut!

I lördags var vi på fest, lite halvkass partystämmning, men med lite sprit i kroppen blir allting roligt! På väg ut blev killarna såååå trött och ville inte parta vidare! What?! Alltså återstod det bara att följa med och äta kebab- är det så en partykväll ska luta?!?
Lite snabshots, och gud jag blir så slampig när jag e full! Killen jag åmar mig mot är INTE D....tragiskt...

Bella you slut!

Neeej!

Neeej! D fick inte jobbet i Arnedahl. Damen som hade hand om det ville inte att D skulle ta jobbet eftersom lönevillkoren var usla, han skulle få ut lika mkt som i Sverige I NORGE! Nej, nej, nej, det går inte sa vi!
Det possitiva är att D har garanterat jobb i en stad i Danmark som verkar lika stor, hipp och rolig som Bromölla... Fast tänker man efter så är det nog ganska negativt...?!
 
D har köpt ny mössa! Björnjakt i Kanada here we come!

Mitt rum!

Hittade en jätterolig sida hos martinan! Man kan inreda sitt eget Åhlensrum! Ojojoj, vad man kan slå ihjäl tiden med det!
image194
Detta är mitt fina rum!

Nu håller vi tummarna!

Neeeej, ingen simmning idag heller... Det e inte bra det här!
Jaja, D har iaf fått ett possitivt samtal från Norge- de var mkt nöjda efter intervjun i måndags! Du är så duktig babe! Ska få besked imorgon, så nu jävlar håller vi tummarna! Det är ju liksom bara en vecka kvar i lägenheten!!!!
image189
Happy day?

Jävlar, jävlar, jävlar!

Igår satt jag hela kvällen och skickade ansökningar till olika jobb i Oslo och Kristiansand! Jobbigt! Men situationen här hemma har blivit LITE pressad, nu när det går lite segt med D's jobb...
Som det ser ut nu måste jag flytta hem till mamma IGEN en vecka eller två och sen...vet jag inte! Måste hitta ett jobb i Norge eftersom det är det enda alternativer jag har. Tänker inte stanna här, no way! Jävlar, jävlar, jävlar! Att bo med mamma o H är ohållbart i längden, det fattar ju alla!
Alltså: leta jobb i Norge och så får Daniel följa med!
Så får det bli!

Hookerhunt!

 När vi var i super- Sydney var vi ju tvugna att göra något riktigt jävla exotiskt. Jävligt uttråkade en kväll bestämde vi oss för att gå upp till Kingan (kings cross) på "hookerhunting"! Alltså  lite gammal hederlig hor- spaning!
Eftersom en transa i sig kan vara rätt skrämmande valde vi att smygfota- därför de suddiga bilderna!
   
Enjoy!

Världens roligaste

män är:

5. Killinggänget (Nile city- eran)
4. Jim Carry
3. Ben Stiller
2. Johan Glans
1. Will Ferrell

Will Ferrel ÄR världens roligaste man!

Varför demokrati?

Ibland slås man bara av en tanke, t.ex. det här är väl inte rätt, eller, hur kunde det bli så här?
Vi har ingen demokrati, vare sig i Sverige eller i världen, vi, folket är INGENTING för "de stora" ledarna!
Demokrati betyder folkstyre, men frågan är: sen när blev folket= överklassen?
När blev ett regeringsstyrt land med 1 ledare en demokrati?
Kanske är demokrati bara ett steg på vägen till diktatur?

I demokratin finns ju bara en ledare även om han valdes av "folket". Är det rimligt att välja 1 människa som representant för ett helt land? Är det rimligt att lägga hela sitt liv i händerna på en annan?
Ibland känns det som att det finns för få valmöjligheter, demokrati eller diktatur. Rik eller fattig. Demokrat eller republikan.
Men jag förstår deprimerande nog att demokrati troligtvis är det minst onda av det onda...
Jag vet uppriktigt inte hur jag vill ha det, men jag vet att mina 4 grundpelare är rättvisa, yttrandefrihet, ödmjukhet och DEMOKRATI i dess grundmening! Detta är något som borde vara på varje ledares agenda, men som uppenbarligen gått förlorat på vägen...

That's alright...

Simmat idag: 1400 m på 30 minuter! Wow, för mig alltså! Firades med en sub och aftonbladet!
Nu: Slöglor på musikvideor på youtube, favorit:
that's alright mama med Elvis the KING
Sen: PARTY! Vi ska supa som en jävla Bromöllabo!

Kärlek

"like clouds in the sky of blue, I belong with you"

What's hot & what's not

image184
HOT! Såklart! Jade, jag vill va dig!

Sweet!

Igår fick jag en ny kompis! D. och svärfar hade kalas och en av gästerna hade sin lilla son m sig. Han sprang efter mig nästan hela tiden och sa "flicka, kom"! Haha, sweet...
Heidi visade ju sig dock inte från sin bästa sida- fräste och morrade så fort det kom en unge inom 10 m! En sån elak, bortskämd liten katt, men dock SÅ söt!
Idag: fika på stan och Idol ikväll. Jag hatar ju verkligen Idol, men vad fan, man blir ju fast!
Det är allt jag kan skylla på...

Jättefågel!

I söndags asade jag med D på liten höstpromenad och tur var väl det! När vi gick i tivoliparken och kollade på fåglarna blev han jättefacinerad, och ärligt talat så blev jag det med! Har ni sett hur jävla stor en skånegås kan bli?! Enorma.....jaja, man upphör aldrig att förvånas ;)!
 
På kvällen hälsade vi på Andreas och Maddes och deras lilla, lilla bebis Tilde! Så sött! Hon sov HELA tiden och var så snäll och tyst! Ska det vara så så blir man ju tom lite sugen....!
Detta fick hon av oss, lite porrigt sådär!

Jo, det är lite stort, men allvarligt- kommer inte klännigen mer till sin rätt när ungen kan stå upp?


Klicka och ge!

Jag vet inte om detta är så bra som det låter,men detta är iu superbra!

Klicka och ge låter kanske som en konstig rubrik, men det är lika enkelt som genialt!
Varje gång ni klickar på en länk så donerar ett stort företag pengar till det projektet ni klickat på. Inne på länkarna så ska ni även trycka på "free donation" eller liknande. Det kostar er ingenting. In och klicka på alla! Hur lätt som helst!
Vad väntar ni på?


I'll go gay for you!

Jag utnämner härmed Angelina Jolie till världens sexigaste kvinna! Jag kan alltså inte sluta titta på henne, hon är ju perfekt in i minsta por! Det är något i hennes blick, ett sug som får henne verka både smart och snygg, åtråvärd för båda tjejer och killar!
Som den tatuerings- suckern jag är gör hon ju inte det hela värre!
Nej, jag e inte homo, men Angelina: I'll go gay for you!
image178image179

Way to go Al!

Gomorron! Vaknade iofs redan halv 10, men man har väl viktigare saker att göra än att blogga hela tiden ;)!

Skulle vilja brainstorma lite om det här att Al Gore fått nobelsfredspris (en del av det iaf).
Jag tycker verkligen att det är jätte, jättebra att han, ensam (ja, typ), gjorde så att klimat- och miljöproblemet uppmärksammades, men jag undrar: när blev fredspriset associerat med klimatproblemet? Jag tycker att nu när vi verkligen fått upp ögonen för klimatproblemet så vore väl det enda rätta att instifta ett nytt nobelpris i miljö- och klimatforskning?! Då skulle ju inte intresset riskera att dö ut som någon kass modetrend utan alltid finnas i bakhuvudet på alla unga forskare som drömmer om bekräftelse!!!
Japp, så tycker jag...
Så kom igen nu Al och gör något jävligt nyttigt av dessa prispengar, du har ju faktiskt åstadkommit något alldeles fantastiskt (ett klimat- uppvaknande) redan!
image177

Idol är likförbannat lika bra!

Jaha, nu sitter man likförbannat här framför tv:n och kollar på Idol. Måste dock säga att alla deltagare är SJUKT bra! Måste ju vara det bästa startfältet någonsin? Kvällen favorit är hittills...... Christoffer och Gathania! Älskar låten som G. gör och hon gör den ju riktigt bra! C. är ju bara så himmla söt- han får inte åka ut, vad ska jag då titta på ;D!
Kom och tänka på Agnes när Marie sjöng- hon gjorde ju samma låt säsongen hon var med, fast mycket, mycket bättre!
 
Som en smäck!

Bröstchock på badhuset!

Jag tillbringar ganska mycket tid på badhuset och det är en sak som fått mig att tänka efter lite extra.
Varför måste tjejer ha överdel på sig, t.ex. bikinitop eller baddräkt när inte killar behöver det? Jag menar, vissa killar har ju fasen större bröst än vad tjejerna har! Varför ska vi behöva dölja våra bröst när inte de behöver, vad är minst stötande egentligen? En topless tjej eller en fet karl med hängpattar!?!
Hade vi tjejer försökt att yrka lite jämställdhet genom att vägra överdel hade vi blivit tillsagda att antingen gå ut eller till psyket (i princip)!
Nej, alltså jag tycker att det är fel- även om vi inte vill slänga med brösten i vädret så borde vi iaf kunna!

"Tjejer under 30 år borde inte vara tvingade att ha överdel på sig..."
/ citat från D.
167956-176

Var det bättre förr?

Jag vet inte hur det är med er, men jag tycker F A N inte att Sahara Hotnights är va de en gång varit!
Ta t. ex. låten "Vistit to Vienna", vad är det för något liksom?
Jo, det är ett riktigt lysande exempel på hur ett, en gång superbra, halvindie/punk/rpck- band gått i "sälja- skivor- även- om- vi- behöver- sälja- oss- till- skivindustrin- fällan"!
Och nu då? Helt plötsligt är de med i veckorevyn och agerar stilikoner? Visst, image är ju skitbra, men man behöver väl inte se ut PRECIS SOM ALLA ANDRA?
Nej, skärpning Sahara och lyssna på er gamla hitlåt "alright, alright"!

Du ska vara stolt!

Eftersom min bror H blev så glad över att bli nämnd här i min blogg så får jag väl ta och skriva lite mer, bara för att styrka hans självförtroende!
Du ska veta att vi alla är väldigt stolta över hur du kämpat dig upp från den absoluta botten till den soliga toppen! DU ska vara stolt över att den bragd du genomfört- för det är det! Det är inte alla som klarar läsa in hela högstadiet på 1 år (med superbetyg) och du borde fungera som en inspiration för alla som nån gång varit deppiga eller trötta på skolan och t.o.m livet!
Kämpa nu vidare, vad är 3 år på gymnasiet jämfört med de 4 år som varit?
Och låt INGEN (du vet vem jag menar) tro att du är mindre värd än vad du är! Du är allt du har så var rädd om dig!
167956-145
Smile and be happy!

Har-katt!

I helgen var jag hos mamma och henne lilla ängla-katt Annie! VÄRLDENS snällaste levande gosedjur!
Vi satte på henne en liten grön polotröja och gud vad hon skämdes! Hennes ögon utstrålade verkligen hat och när vi väl släppte ner henne på golvet fattade hon inte hur hon skulle gå så hon bara tippade ner i golvet och sparkade med båda baktassarna som en liten hare! Ah, gud vad roligt! Ok, kanske inte så roligt för Annie, men liiite få man ju bjuda på sig själv!

Åhh, se inte så sur ut!

Utflykt i äpplets tecken

I ett försök att ta tag i mitt liv hälsade jag på farmor och farfar i metropolen Bromölla. Det var jättetrevligt och vi pratade, som alltid, om resor! De har varit överallt och rest och upplevt och de är inte ens gamla (enligt mig)! Det är så det ska se ut!
Skulle egentligen lärt mig cykla
enhjuling också idag, men heyheyhey- hold you horses! Har man överdrivet mkt fritid som jag så finns det en dag att fylla imorgon också ;)!

Igår var vi (jag, D och svärföräldrarna) förresten i Kivik och kollade på äppeltavlan. Den föreställde Linné och var jättefin! Att man kan göra en sån stor tavla av ÄPPLEN! Därefter köpte vi i äkta fransk anda baguetter och lite annat smått och gott och hade lite picknick i den österlenska blåsten! En mycket trevlig dag som avslutades med hemlagad kebab i pitabröd! Gott!

Linné och ost till picknicken!


Så får det bli!

Mina tankar går nu till den avlidna 16- åringens närmaste, vad fruktansvärt onödigt och tragiskt!
För er som inte riktigt hängt med så kan jag meddela att den 16- åriga pojke som misshandlandes i Sthlm i helgen nu avlidit av sina skador. De som gjorde detta var alla födda -91, alltså är de 1 år yngre än min supersnälla bror!
HUR KUNDE DETTA FÅ HÄNDA?
Frågan vi måste ställa nu är: varför gör vi inget åt detta ökade våld? Det gäller ju inte bara ungdomsvåldet utan våldet överlag, allt från våldtäkt till mord!
JAG tänker inte acceptera detta och har nu bestämt mig för att göra något åt alla orättvisor i världen! Jag SKA åka till Washington och bli journalist, jag SKA engagera mig och jag SKA göra en skillnad! Kan jag förändra livet på en endaste människa någonstans i världen ska jag dö med ett leende på läpparna...
Så får det bli!


Era jädra busar!

Det blev ingen utgång igår, blev hemma med film istället, så mysigt.... Jocke och Coca kom över på kvällen och, ja...bara va här! De är så roliga, mina små böss! De skulle såklart vidare till biljardkompaniet (the place to be) och jag chansar på att kvällen slutade med kanske en utslagen tand (igen) och en kväll i fyllecellen?
Nej, orättvist av mig, det var ju innan detta- du kom säkert hem hel och nykter Jocke!

Jocke och Coca

Är jag helt ute och cyklar nu?

Kollar mkt på tv4as program "hitta hem" som handlar om övergivna och utsatta djur i  Sverige. Det gör mig så ledsen att se hur en människa kan behandla ett djur så hemskt som de gör! Hur kan man bara "glömma", skita i att ta ansvar och vända ryggen till oskyldigt djur som litar på en?
Hade det varit barn som blivit behandlade så här hade personerna i fråga blivit dragna inför rätten (kanske inte i Sverige för vårt rättssystem är KASST så det slår, men överlag!)! Låt mig då fråga vad skillnaden är: ett barn är ju också ett djur (japp, människan ÄR också djur!), ett djur har alltså känslor precis som ett barn?! Visst en katt är kanske inte lika mkt "värd" som ett barn, men misshandel är väl misshandel?
Jag är medveten om att detta är ett såkallat "i- landsproblem" och att tänka på djurens bästa kanske inte är prioritet nummer ett i en värld där människor dör som flugor till följd av krig och sjukdomar, men för mig är detta viktigt! Här i Sverige spelar det roll och jag trodde vi var ett civiliserat folk, men när det finns ca 100 000 övergivna katter i Sverige så är det GANSKA svårt att tro...
Hur svårt ska det va? Skaffa inte djur om du inte kan ta hand om det!!!

Vilken underbar dag!

Vilken underbar dag! En perfekt lördag so far här i Kristianstad! LIKE!
Ska simma och läsa min töntiga kattbok och hoppas på utgång ikväll!
Stackars D hade så ont i huvudet inatt och jag fick passa upp honom precis som ett barn! Han fick panodil, ögonmask så att ögonen skulle slappna av och en blöt handuk på pannan! Lilla livet! Det är inte mycker det fina tål!

Detta är precis varför...

... jag älskar katter och ogillar hundar:
" Hundar har herrar, katter har tjänstefolk"

Aargh!

Hur ska detta sluta? Meredith (Grey's anatomy) ska du verkligen dö nu? Det var ju inte så det skulle vara...

Du kan rädda denna sälen!

Jag är sedan länge medlem i Greenpeace (ända sedan födslen i pricip) och jag stöder helhjärtat allt som de gör! Det är verkligen viktigt att ENGAGERA sig och själv ta kontroll över vad man själv känner och tycker, vem ska annars bestämma åt dig? Gå med i Greenpeace, påverka DIN framtid!
image168
Hjälpa eller själpa- det är upp till dig!

Bädda i USA

Om det inte blir Polen nästa år så SKA jag ta chansen och sticka till USA och plugga journalistik ett år! Jag måste! Jag vet att jag skriver jävligt bra och tror att jag skulle bli en skitbra journalist/ reporter! Har ju vid sidan om läkardrömmarna alltid haft journalisttankar och har tom fått chansen genom att skiva i tidningen i 3 år! Hur bra bäddar inte det? Så bra så att jag kanske bäddar i USA?
image167
Fy fan, jag- vänsterpatrioten och USA?

Nu får de faktiskt skynda sig!

Japp, nu har jag läst ut min bok (se nedan)- tog ca 3 dagar! Jag vill ju inte skryta eller så, men alltså...3 dagar e ju ganska bra...;)!
Sitter här och försöker ta mig i kragen angående jobb i Norge... Det asjobbiga med internet är att man inte vat var man ska börja, det finns liksom FÖR MKT information! Ska iaf ringa några samtal (till Norge, ihhh) och mailbomba alla aktuella arbetsgivare så det kommer nog att gå bra! Man kan ju säga att det faktiskt är lite brådis nu eftersom vi bara har lägenheten tom 31 oktober! Sen då? Jag vill INTE flytta hem till mamma sen! Nej, nu får de i Norge faktiskt skynda sig lite!

Johnny loves me?

Kan jag få se ut så här om jag någonsin återföds som kille? Eller ännu bättre, kan jag få en sån här i detta livet?
image86

Bokmonster

Alltså idag är jag trött! Simmade 1300 m innan idag och allt jvl klor gör mig sååå trött! D är inte heller så pigg, han har jobbat hela dagen , lilla babe- gå och lägg dig!
Nu är det final i "so you think you can dance", men jag orkar inte vara uppe och kolla, gött att jag då redan vet vem som vinner, mohahaha!
Ska lägga mig med min David Nicholls- bok och gotta mig. Jag har verkligen märkt att jag kan bli riktigt läsberoende när jag väl "kommit in" i en bok. Jag kan inte koncentrera mig, inte gå ut eller ha/ va besök etc. eftersom jag bara vill hem/tillbaka till min bok och LÄSA! Jag blir som ett monster, ett...ett BOKMONSTER!
En god bok är den bästa huvudkudden

Titta och njut!

Jag är en riktig konståkningsnörd så gissa hur glad jag blev när jag hittade detta klipp på Philipe Candeloro! Han är en av mina absoluta favoriter (snygg som få är han också)

och han tog brons i Nagano OS- 98. Titta och njut!


Vilse i löklandet

Idag var ja tvungen att åka buss ut till mitt "målarjobb" tack vare mamma som håller på och bli gammal och gnällig och inte lånar ut sin bil! Men jag är inte arg, inte alls...
Iaf, efter bussen måste man gå ca 20 minuter för att komma fram till huset. Idag tänkte jag dock gena över
lök-åkern som ligger mellan mig och vägen, dels pga av en rabieshund som hotar att attackera mig alltid och dels pga av att jag inte ORKAR gå så långt! Så alltså började jag traska bland löken i gyttjan, men insåg ganska snart att jag inte skulle nå fram till huset på det sättet eftersom det var ett stort stengärd ivägen.
Samtidigt bli himlen svartare och svartare och mitt i allt spricker solen igenom och allt blir så jävla varmt! Svettig!
Bestämmer mig för att gå ut på vägen igen, men nu ligger där ett hus ivägen. Måste alltså gå precis bredvid huset och få elaka blickar från fjäderfäna som sprätter bredvid mig.
Jag tänker allvarligt att nu kommer snart bonden ut och skjuter mig för att jag trampat runt i hans lökland!
Det var inte en sån här dag jag beställde!


Sist, men inte minst vill jag gratulera Andreas och Madde till deras lilla nya bebisflicka Tilde! Grattis!

Är det slut nu?

"- Upproret i Burma är över. Militärdiktaturen vann och hoppet är ute för en ny generation burmeser.

Så drastiskt sammanfattar den svenska diplomaten Liselotte Agerlid läget.

Liselotte Agerlid arbetar som ambassadsekreterare på Sveriges ambassad i Thailand. Hon är politisk rapportör med ansvar för Burma, som saknar svensk beskickning.

Vilka är dina starkaste intryck efter de här dagarna i Burma?

Hon suckar och tar sats:

- Den mening som just nu bäst beskriver känslan över allt som hänt i Burma är: Den militära diktaturen har än en gång lyckats sätta skräck i en hel generation..."

/ Aftonbladet idag 070930

Är det allt? Är det verkligen slut nu? Ska det sluta såhär? SKA DET DET?