Det är svårt...

"Supernervös" får bli dagens ord.
Är just detta för att D kommer hem ifrån sin Sverigetur imorgon. Vi kämpar på, men det är inte alltid lätt... Man måste kompromissa, respektera och glädjas med varandra, och ibland är det svårare än vad man tänkt sig...
Vill sååååååå att detta ska fungera! Finns ingen jag älskar/ tror jag kommer älska mer, så jag ger mig in i leken lika säkert som att den kommer att knäcka mig. Jag vill  känna hans kärlek, hans röst, hans hud igen oavsett... Jag vill bara andas in honom igen....
Dåliga odds, jag vet!

Jag är en man!?

Jag dricker öl, äter chilinötter och kollar på fotboll, kort sagt; jag är en man! Vad heter jag då? Vad är den manliga namnmotsvarigheten till Izabella? Benjamin? Isak?

Cafe Arkadia- där jobbar jag

Jag vet att ni är YTTERST intresserade av mitt jobb på museet är i Oslo, så därför ska ni få njuta av lite mer bilder!
Stället är tydligen jättestort, men jag har allvarligt inte orkat gå runt, men av det jag sett får jag tydligt känslas av Astrid Lindgrens värld! Trots att det var ett tag sedan jag var där, så vet man ju hur det känns genom t.ex Madickenfilmerna- precis så känns det! Det är verkligen jättefint med kossor, hästar, och tyvärr barn... Nja, bara de inte skriker så funkar de små liven faktiskt!


På mittenbilden är jag inne på min 10e jobbtimma-det kanske syns?! Sista bilen är på Arkadia Cafe där moi jobbar, blygsamt, opretantiöst och SVINDYRT (vilket de svenskar som upptäcker att jag är svensk gärna talar om!

De amerikanska superhjältarna

Min buss har bytt rutt- jag är inte glad! Mitt morgonnöje bestod, fram till ett par dagar sen, att åka förbi amerikanska ambasaden och kolla in den långa kön av flyktingar (eller, ja...iaf visumsökande!) och de supersnaggade, superfarliga vakterna med killerblick (den kunde man dock inte se pga matrixglasögonen)! Nu får jag som bäst bara en glimt av de mörkläggda fönstrerna på stålbygget som bara kan beskrivas typ så här: balls of steal... Nu fick jag plötsligt lust att sjunga den amerikanska nationalsången...?!
Den amerikanska ambassaden är såklart de enda av ambassaderna i Oslo som har vakter/superhjältar. Polens ambassade är förövrigt en av de finaste (från utsidan dvs) och Ukrainas ligger i en lägenhet!

Bushs lekstuga


Hårt arbete lönar sig!

Jag har nog inte insett förrens nu att min mamma faktiskt är på väg att lyckas! Hon jobbar bl.a HÄR som stylingansvarig och inredare och gör reportage för bl.a Plaza Interiör och IKEA!
Vi har väl alla någongång undrat VAR, NÄR och HUR det skulle bli med hennes karriärval, men denna gången verkar hon ta det ända in i kaklet! Bra jobbat mamma, nu visar du "du-vet-vem" hur FRAMGÅNG stavas!

Vad var det jag sa?!

Haha, fasen vad du är briljant ändå Bella!

Jag är berusad...

På en torsdag. Det pinsamma är att 3 öl är att skylla för denna förteelse- fattar ni? 3 öl! Känns som man gick i 9:an igen och bara behövde en 4,5% cider för att komma i form... Men jag tackar! Idag kom verkligheten ikapp mig och avslöjade fattiga 23 kr på kontot, och löning sker inte förens nästa månad! Igår fick jag prioritera: diskmedel eller tonfisk. Såklart valde jag tonfisk som jag vet att jag kommer att använda om ungefär ett halvår! Diskhögen växer, men jag ser fram emot att avnjuta min tonfisk om ca ett halvår, lagom till jul...
Anledningen till min classy salongsberusning är mina nyfunna norska vänner! Visserligen var kvällen inte särskilt intressat ur informell och konversationsartad synpunkt eftersom jag troligtvis såg ut som en fågelholk största delen av samtalet (norska är satans språk ur förståelsesynpunkt...nästan...). Men kvällen var trevlig och nu vet jag iaf att blixt och dunder på norska heter "lyn och torden"! Haha, torden! Jag se dessa norrmän :)!
Och nu när jag sitter här och tittar ut genom fönstret blir jag nästan lite förgrymmad... Kan inte den har j***a wannabe- midnattssolen lägga av nu?! Jag fattar, det ÄR ljust dygnet runt, men bara för en endaste gång skull, skulle jag vilja lägga mig utan att det känns som att jag är gammal och lägger mig kl 18...
Nedan: klockan är ca 00.20... Behöver jag säga mer?

Imorgon när jag läser detta kommer jag att tycka "fasen vad du är briljant ändå, Bella!"

Jag gillar att sova länge faktiskt...

D har åkt hem!!! Inte för alltid, men ändå! Ska jag nu sitta ensam i min lilla norgestuga i en hel vecka? Hur ska det gå?
Jaja, det går nog fint, blir mkt jobb (ska jobba imorgon 8.30 så jag BORDE gå och lägga mig NU, men jag saknar verkligen självdiciplin vid sådana här tillfällen)! Jobbar över 100% för tillfället (tillfället varar till augusti...), men slantar blir det! Längtar tills jag kan säga "Hej dator, Mp3, symaskin och resa"! De kommer bli så nice!
Är sååå trött, men det finns alltid saker att göra, att titta på, mail och skicka, fixa och dona. Jag är defenitivt en nattmänniska, skulle lätt kunna sova till 12 varje dag och lägga mig 2, 3 på natten- inga problem :)! Jag kan lova att jag kommer INTE att bli en sån som går upp kl 5 på morgonen när jag är gamma, fy fasen...!
Bilder från de senaste dagarna kommer imorgon (idag eg) så kolla in då också!

Look -alikes?


D?

Haha, nej jag bara skojar, men roligt var det!

Turist? Javisst!

D är ute och svirar och jag har slappekväll! Kollar igenom gamla bilder och måla naglarna ;)!
Gud, man har varit turist länge nu, förra året Oz, nu Norge- COOLT!

Jo eller hur! Det visade sig att den riktiga punkten låg ca hundra meter ut och NEDANFÖR berget vi just klättrat upp för!

Ett tips från mig till er!

Ett fantastiskt citat från en av världens bästa artister:
"And you wake up to realise, that your standard of living, somehow got stuck on survive... And you realise your only friend has never been yourself, or anyone who cared in the end..." /Jewel
Detta får en att ändra perspektiv och attityd lite va? Ha det i bakhuvudet alltid!

Inte längre lika bitter!

För ett halvår sedan exakt befann jag mig på samma plats, i samma stad med samma D som nu, men idag är läget MYCKET annorlunda! Den tiden känns som ett annat liv, något som finns där lite i skymmundan, men som bara dolde mitt "rätta jag"... Jag gick in med inställningen "allt är skit/detta är jobbig" i vad jag än gjorde, tex i mitt jobb (som säkert hade kunnat ge mig väldigt mkt, men jag gav det inte ens en chans). Det var vinter i et nytt land, utan mamma nära till hands- nu vet jag att min familj betyder jättemkt för mig!
Mitt förhållande med D blev lidande för jag lät mitt missnöje gå ut över honom (nu var inte allt mitt fel!), på 6 år hade jag inte gjort något ENBART för mig själv! Klart man blir bitter!
Trots att uppbrottet från D var illa skött och onödigt plågsamt (kroppen "la av"...) tvingade det mig att för först gången ta tag i mitt liv NU, det fanns inga ursäkter längre! Och tack vare att jag är en stark, och i grund och botten självständig kvinna vågade jag ta steget och flytta igen och tvingade mig tala med folk och knyta kontakter som jag aldrig skulle gjort annars! Jag började tänka positivt, jag antar att jag har det som kallas "kämparglöd"... Jag blev min egen vän- äntligen!
Därför är jag extra stolt över att jag på 1,5 lyckats "bounda" med kollegerna och ska ut imorgon och på bio på torsdag! Sådana saker betydr SÅ mkt för mig eftersom det bekräftar att jag duger som jag är!!!

Tyska jordgubbar

Imorgon är det svensk midsommar, på måndag är det norsk midsommar! Vad ska man hitta på? Vet att jag jobbar på måndag läääänge.....Men lite köttbullar och gräddfil med gräslök och jordgubbar och glass hade inte suttit fel :)! Vi får väl se, med norska priser läre väl det kosta typ 200 pix... Men jag har faktiskt hittat ett ställe precis utanför mitt jobb som säljer tyska jordgubbar för 15 kr/ litern! Men i gengäld (?) ruttnade dom på ca 1 timme...

Dagens ord:

Nu har det gått ca 1 1/2 vecka här i Norge och man börjar så smått förstå språket och ta in lite nya ord! Nuförtiden använder jag t ex inte ordet sönder länger, utan ödelagt. Haha, så roligt och så ödesdigert (?)! Andra kul ord är t ex stygg- ful, rumpetroll- grodyngel, klut- disktrasa, potetgull- chips, tandpirrkere- tandpetare, fersken- persika och så vidare!
Gud ja... Men det är KUL att lära sig ett nytt språk! Jag har gett mig fasen på att norskan ska sitta i slutet av augusti så nu blir det till att snakke norsk!

Mando Diao och jag

Förra helgen var jag "hemma" för första gången på mycket, mycket länge! Det var supermysigt, men roligast var ju såklart att träffa lilla Banannie ;)!!! På vår kära nationaldag hängde jag och mamma i Tivoliparken och drack Sangria (eller, ja....mest mamma då...), men det var lika trevligt för det! Massa pensionärer, äckliga barnkörer och marcherande militärer, kort och gott: en äka, patetisk, svensk nationaldag!
 

Mamma, har ditt hår blivit grått av allt rökande?! Märk väl att bild nummer 2 föreställer min bror och INTE mamma!

Dagens hotties?
Dagen efter tog jag mitt första dopp i havet för detta året! Det var sååååå skönt, helt perfekt med klart vatten och strålande sol! Det var inte förens senare jag fick veta att kusten hade invaderats av miljoner oljeklumpar från ett gammalt oljeutsläpp.... Jaja, alla ska vi dö någongång!
Sista bilden är ju bara ett stort fett WOW ;)! Sports illustrated eller....inte?
Dagen so far: Städat, kollat på the office- japp jag har börjat om nu! Jag hade planer på att dra till stan, men det har haglat, ösregnat och åskat här så jag vet inte om jag orkar...?! Tror jag stannar här framför datorn och lyssnar på, av mig återupptäckta Mando diao- de är såååå bra!!!!

American Gangster

Har jag nyss sett- den var överaskande bra! För de som gillade "The departed" så är denna klockren, fast mycket, mycket bättre! Med Denzel Washington och Russel Crowe, båda tvåfaldigt oscarsbelönade så kan det väl knappast gå fel (am I right?)! Svettigt, smutsigt, rått och hett! Ja, kort sagt: I like!

Män, TVI!

Äntligen hemma! Har tillbringat 9 h på jobbet, varav 2 h gick åt till att räkna kassan! Skulle ju stänga helt själv idag och ja... det gick ju som det gick, men jag tror det blev ok till slut?! Annars har jag förskingrat ca 16 000 kr...
Fattar ni föresten hur tjock en sedelbunt med 10 000 är? Ofantligt tjock och alldeles, alldeles underbar!!!!
Nu har jag duschat och ska äta ngt för första gången på hela dagen! Tror ni D hjälper mig? Nej, nej, nej, han sitter och spelar Guitar Hero med sin norska polare... Män, TVI!

D och sina jävla sladdar.... Men vad gör det om 100 år när allting kommer kring ;)?

Midnattssol

Nästan... Befinner mig dessvärre inte ovanför norra polciklen...Men någondag så!
Dessa bilder tog jag precis och jag är FORTFARANDE imponerad! Det är ljust ute kl 23.30 och total mörkläggning är typ vid 01?!
Nästa destination: Nord- eller Sydpolen! Guuud, vad jag vill åka till Sydpolen! Det är delvis därför som jag vill bli läkare. För att kunna åka som läkare till Admundsen- Scott- basen PÅ själva polen och stanna där i 1 år, först ständig dag och sedan ständigt mörker. Märkligt mål... Men drömmar vara så länge, även om de försvunnit ur syn...

På med solglasögonen!

Snabshots no. 4

Ahhh, dessa bilder får duga som hemlängtansstillande ett tag framåt! LUND- vi syns snart igen ;)!

Pelle fick stanna i Lund, han ville det! Lätt för honom och säga, hn betalar inte hyran!

Nu tar vi färjan!

Gott folk! Jag är igång med jobb och min rygg tar kål på mig! Tips?
Efter jobbet idag åkte jag färja från Bygdöy till Aker brygge- det var såååå fint i detta underbara vädret, men det var precis så att jag lyckades hålla mig från att bli sjösjuk! Jag måste vara den klenaste människa, jag blir sjö/åksjuk HELA tiden (bär alltid med mig åksjuketabletter i väskan, men i gengäld däckar de mig...!). Höll också utkik efter späckhuggare och valar tills min kollega informerade mig om att de inte simmar in I fjorden, utan håller sig vid kusten.... Men med lite tur kunde jag få se maneter....Damn!

Med liten färja på Oslofjorden!

Nu är det alltså lördag kväll och jag har precis komit hem, har jobbat sen 8.30 imorse så jag tror det blir soffan ikväll... Ja tack!!!

Mitt jobb- inte så flådigt som Pascal, men det funkar! Dessa räkmackor (som JAG gjort) tar vi 48 NOK för! Fasen vad dyrt, jag skäms!

Kambodja babe!

Nu är det exakt ett år sedan vi kom hem från den LÅNGA resan! När jag kollar på bilderna känns det som ett helt annat liv! Så mycket har hänt på ett år- Kristianstad, Oslo, Lund, Oslo igen...! Kan inte fatta att tiden går så fort? Jag menar; vad har man upplevt, och var befinner man sig om ett år liksom? Helt ogreppbart...


Kambodja tuk tuk- hottie!

Kambodja tuk-tuk- babe!

Det är ljust häruppe!

Det är fanimig fortfarande ljust här uppe! Och nu menar jag inte lite skymmningsaktigt, utan ljusblå himmel och solglasögonklart! Skulle tippa på att det blir mörkt vid 12 inatt. Sjukt häfigt!
Polarbella komme upp till ytan igen...!

Mitt nya liv

Blogg.se har strulat lite för mig de senaste dagarna så jag har inte kunnat loga in, men nu funkar det!
Ja, så nu man norgebo igen...! Var gaaaaanska nervös dagarna innan jag skulle upp, men jag försöker verkligen gå in för det med en annan, positivare inställning denna gången! Det borde ju inte göra det sämre iaf!
Jag hade min första jobbdag idag, jobbar på caféet
här. De är Norges största kulturmuseum, massa turister och skolbarn och caféet känns som man är på en liten sylta ute på landet! Men, det är ok- jag gillar det! Lite "dagny- kom- hit- och- spill- känsla"! Trevlig chef (än så länge) och trevliga medarbetare! Har tom fått ett paserkort med foto och där det står "norsk folkemuseum"- känner mig jätteviktig när jag går där :)! 
Vad gäller D så känns det ok... Vet inte liksom, kan inte säga mer hur det känns för det känns bara....ok.... Men det är väl så det är innan man vågar släppa fram känslor igen...?
Nu ska jag bara sätta norskan med så!


Hej då Sverige!

Vi syns om 2 månader!

Havanna mamma

Jag har blivit totalt förtrollad av Veronica Maggio! Hennes röst och hennes texter är helt underbara, bara lyssna på denna låten här nedan, lyssna på hur hon säger "mamma"- det är såååååå fint!

Veronica Maggio- Havanna mamma

Jag blir så glad...

...av denna låten! Den e så härlig, fin och mysig ;)! För att inte tala om hennes hår- hett!


Joss Stone- Tell me what we're gonna do now


Mamma, känner du igen dig?


Veronica Maggio- "Nöjd?"

Detta har hänt

Oj så mycket fester och party det har varit den senaste terminen! Såg inte mig själv som partyprinsessa innan, men nu tror jag iaf att jag lite smått kan säga att jag tillhör partyeliten iaf!

Sy- fia och jag på galej!

A se "Michael Hansens kollegiums" gräsmatta- där har man spenderat många alkoholfyllda kvällar (och morrnar)! Spexmänniskor är festmänniskor!

Globaliseringen och jag

Neeeeeej, vill jag skrika rätt ut! Jag VILL INTE ha hemtenta nu! Usch, usch, usch.... Det är visserligen ett intressant ämne mänskliga rättigheter→ statsvetenskap→ globaliseringen etc, men boken är ju så jääääädra tråkig/svår! Varför, kan man fråga sig, skrivs kurslitteratur på ett sätt som gör att folk av ren princip börjar hata dem?
Men jag kanske borde börja skriva nu istället, ska ju lämna in på torsdag fm...! Fint det!

Jag och helvetesboken...

Vi ska dansa som om det vore år 1977!

I Augusti vankas campingsemester i Östergötland á la 1977. Det kommer att bli FAB- allt ska vara tidsenligt, kläder, mat, musik och dylikt! Åtskilliga second handaffärer har skändats för att hitta den perfekta galejoutfiten á la Abba- Agneta och jag tror jag har hittat den (se nedan!) Usch, vad hiskeligt fulkul ;)!
Bikinin är dock inte 30 år gammal, men nog andas väl den bondbrud från 70- talet eller? Jo, det bestämmer jag att den gör!

The Office

Jag har nu sett ALLA tillgängliga avsnitt av The Office, alla 4 säsongerna- dag som natt... Nu är det iaf egentligen över så nu kan jag förhoppningsvis börja tänka igen!
MEN, ett avsnitt jag kommer att återvända till om och om igen är säsong 3, avsnitt 21- fantastiskt, oöverträffbart och alldeles...aldeles underbart!